AVEBE U.A.

Johan Russchen
Lid directie en General Counsel AVEBE U.A.

‘Innovation by Nature’ www.avebe.com Volg ons ook op twitter: @avebegroup

AVEBE is een toonaangevende internationale coöperatie en omvat de totale productieketen; van de teelt van aardappelen tot de verwerking en verkoop van de ingrediënten op basis van deze aardappelen.

De kernactiviteiten van AVEBE richten zich op de ontwikkeling van innovatie ingrediënten op basis van zetmeel en eiwit, die hun bestemming vinden in tal van toepassingen over de hele wereld. Zo geeft aardappelzetmeel en eiwit een onderscheidend voordeel in voedingsmiddelen maar ook in industriële applicaties zoals lijmen en papier-, textiel- en bouwindustrie.

AVEBE heeft drie fabrieken in Nederland: Ter Apelkanaal, Gasselternijveen en Foxhol. Daarnaast zijn er twee fabrieken in Duitsland en een in Zweden. De verkoop vindt plaats via een uitgebreid netwerk van salesmanagers en een aantal verkoopkantoren in Azië, het Midden-Oosten en Europa.

AVEBE streeft er naar om op een duurzame wijze bij te dragen aan een rendementsverbetering voor haar leden, circa 2.500 aangesloten aardappeltelers.
Dat betekent dat we werken aan de verbetering van onze concurrentiepositie met innovatieve producten, op een duurzame wijze met oog voor de kosten. Ook wordt er voortdurend gewerkt een verbetering van de aardappelrassen en de opbrengst van de akker.

AVEBE heeft circa 1.300 medewerkers wereldwijd, waarvan circa 1.000 in Nederland.
 

Deel deze pagina