Theater Geert Teis

“Theater Geert Teis is een plek voor ontroering, vermaak, ontmoeting en verbinding” 

Theater Geert Teis is al ruim 45 jaar een toonaangevend regiotheater op de grens van Groningen en Drenthe. Door haar spilfunctie voor de maatschappelijke en culturele instellingen in deze regio en door het brede en dynamische aanbod wil Theater Geerts Teis een ontmoetingsplaats zijn en blijven en hiermee bijdragen aan de leefbaarheid van de regio.

Ontmoeten en verhalen vertellen, dat is waar het in het theater om draait. De letterlijke ontmoetingen in de foyer, maar bovenal natuurlijk al die verhalen die al die avonden weer in het theater verteld worden. Ontroerende, gepassioneerde en bevlogen verhalen die ons het theater en úhet publiek een spiegel voorhouden. Theater als de plek waar allemaal verschillende mensen samenkomen die, al is het maar voor één avond, een verbinding aangaan.

Voor onze bezoekers  voelt dit theater als een warme deken. Als hún theater. Met rotsvast vertrouwen keren zij met grote regelmaat terug naar hún vaste honk. Daar zijn we ongelooflijk trots op! Dat vertrouwen is gebaseerd op een aantal belangrijke pijlers: jaarlijks presenteert het theater ongeveer 120 professionele voorstellingen met voor elk wat wils, natuurlijk de intieme zaal, de gezellige sfeer in de foyer en ons theatercafé, de gratis parkeergelegenheid naast de deur, maar vooral ook de gastvrijheid van alle theatermedewerkers.

Ook de artiesten staan met veel plezier op het podium van Teis, waar door de intimiteit van de zaal toch ruim 600 gasten spreekwoordelijk bij de artiest op schoot kunnen zitten, want zoals alleen Youp van ’t Hek het kan verwoorden: ‘In Theater Geert Teis kun je de achterste rij een hand geven.’

Nina Hiddema - Directeur Nina Hiddema - Directeur

Deel deze pagina