De Klinker


Leo Hegge - Directeur

http://www.indeklinker.nl

Cultuurhuis De Klinker opent in maart 2015 haar deuren. Gelegen aan het Oldambtplein op dezelfde locatie als de voormalige Klinker, is dit nieuwe gebouw een aanwinst voor cultureel Oldambt.

De Klinker herbergt een theater, de bibliotheek, de muziekschool en de lokale omroep RTV Logo. Het theater beschikt over 2 zalen met respectievelijk 644 stoelen in de grote zaal en 165 stoelen in de kleine zaal. Dankzij subsidie- en sponsorbijdragen van de gemeente Oldambt, de Provincie Groningen, Rotary en de business club De Klinkkast, is het mogelijk geworden de kleine theaterzaal in te richten met moderne film- en geluidsapparatuurapparatuur, waardoor deze zaal ook geschikt is voor filmvoorstellingen in alle genres.

In de grote zaal zullen voornamelijk professionele theatervoorstellingen worden geprogrammeerd maar ook voorstellingen van lokale en regionale amateurgezelschappen. In samenwerking met de bibliotheek en muziekschool zullen in beide zalen literaire bijeenkomsten en muziekuitvoeringen te zien, te horen en te beluisteren zijn.

Verder beschikt De Klinker over uitgebreide horecavoorzieningen zodat ook het bedrijfsleven terecht kan voor bijeenkomsten, bedrijfsfeesten of andere zakelijke bijeenkomsten.

Deel deze pagina