Zorggroep Oosterlengte


http://www.oosterlengte.nl

Hennie Sanders, bestuurslid Compagnons
Directeur Zorggroep Oosterlengte, Winschoten

‘Verantwoorde zorg bieden’  

Oosterlengte is een professionele zorgketen voor Oost-Groningen. Het doel van Oosterlengte is het bieden van verantwoorde zorg. Dat wil zeggen  cliënten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven laten ervaren in een omgeving waarin zij zich thuis voelen. De Stichting Oosterlengte bestaat uit verschillende organisatieonderdelen.

De intramurale zorg omvat:

  • Winschoten: Verpleeghuis en Revalidatiecentrum Old Wolde, Woonzorgcentra ’t Vondelhuys, De Renselheerdt en begeleid wonen voor dementerenden De Wold-Rank.
  • Scheemda: Woonzorgcentrum Nieuw Vredenhoven
  • Nieuwolda: Verpleegcentrum ’t Hamrik
  • Beerta: Woonzorgcentrum De Tjamme
  • Bellingwolde: Verpleegcentrum Akkerheem
  • Pekela’s: Woonzorgcentrum De Molenhof in Oude Pekela en woonzorgcentrum Clockstede in Nieuwe Pekela

Tijdelijke overbruggingszorg in de vorm van een Kort Durende Opname (KDO) of via de functie herstelhotel behoort tot de mogelijkheden.

Het bieden van zorgarrangementen in combinatie van het huren van een appartement sluit aan op de behoefte van wonen en welzijn in een veilige omgeving. Ook deze combinatie is mogelijk bij Oosterlengte

Extramurale zorg:
Thuiszorg wordt in integrale thuiszorgteams geboden in de gemeenten Oldambt, Bellingwedde en Pekela.

Service en gemaksdiensten:
Om het langer thuis wonen te ondersteunen kan het hulpoproepsysteem een uitkomst bieden en als lid van de ledenservice kan er aanspraak gemaakt worden op services en gemaksdiensten voor een aantrekkelijk tarief.

In Winschoten heeft Oosterlengte een eigen winkel met hulpmiddelen en diensten op het gebied van wonen en mobiliteit.

Oosterlengte heeft een maaltijdservice, actief  in de gehele provincie Groningen, uitgezonderd het Westerkwartier en Noordoost Drenthe.

Deel deze pagina