Zorgplein Noord


Ida Grasdijk
Directeur Zorgplein Noord
‘Oost-Groningen: werken in een uitdagende omgeving!’ 
www.zorgpleinnoord.nl

ZorgpleinNoord is belangrijk voor werkzoekenden in zorg en welzijn in het Noorden. Op onze vacaturesite vindt u de laatste vacatures van bijna alle zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Nederland (170 in totaal). Niet alleen vacatures voor verzorgenden en verpleegkundigen, maar voor alle denkbare functies. Van facilitair medewerkers, communicatie medewerkers, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers tot medisch specialisten.

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief en app van ZorgpleinNoord om helemaal bij te zijn. Verder is ZorgpleinNoord te volgen via facebook en twitter. 

De werkgelegenheid in Groningen bestaat voor 24% uit banen in de sector zorg en welzijn (2012, bron: Regioportret Groningen 2013 - verschijnt binnenkort). Het is een grote sector die gezien de aard van regio voor uitdagingen staat. Krimp, vergrijzing, lange afstanden, hoge werkloosheid: het welbekende verhaal. Het is ook de regio waar sterk ingezet wordt op nieuwe technologieën, preventie, nieuwe vormen van zorg (anderhalvelijnszorg) , experimentele samenwerkingsvormen. Kortom aan oplossingen die niet voor de hand liggen, maar in deze omgeving wel gevraagd worden.

Het is ook de regio waar huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en wijkverpleegkundigen nodig zijn en voor de bevolking het verschil maken. Want het ontbreken van één persoon kan een hele voorziening voor de regio blokkeren.
 

Deel deze pagina