Oldambt

Weidse luchten, vergezichten, water, historie en inwoners met karakter. Dat is Oldambt.

Oldambt heeft veel te bieden. Er is volop keuze in woningen: huur of koop, in de dorpen of in de stad Winschoten, oud of nieuw in Blauwestad. Winschoten als aantrekkelijk winkelcentrum heeft veel voorzieningen waaronder een ziekenhuis en ruime onderwijs- en culturele mogelijkheden.

De strategische ligging aan de A7, grenzend aan Duitsland, versterkt de internationale positie van Oldambt als economische regio. Met een rijtijd van nog geen 30 minuten en een treinverbinding is werken in de stad Groningen dichtbij.
Voor toeristen is veel te beleven in Oldambt. Weidse landschappen afgewisseld met de geborgenheid van de dorpen. Historische boerderijen, oude kerken met monumentale kerkorgels, kunstgalerieën en wellness in Bad Nieuweschans. Voorzieningen om te wandelen of te fietsen. En niet te vergeten de mogelijkheden op en rond het water. Varen en zeilen op het Oldambtmeer, zonnen en spelen aan het strand. Genieten van de nieuwe landschappen. Wie het Oldambt heeft ontdekt, zal het blijvend waarderen. Oldambt, grenzeloos goud!

www.gemeente-oldambt.nl »

Deel deze pagina