Stadskanaal

Stadskanaal is met ruim 33.400 inwoners één van de grootste gemeentes in Noordoost Nederland.

De gemeente is in 1969 ontstaan en bestaat uit de hoofdplaatsen Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer en Vledderveen. Het veenkoloniale langgerekte kanaallandschap en het licht glooiende Westerwoldse zandlandschap verenigen zich in de gemeente.

Binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden om te recreëren, het water neemt daarbij een belangrijke plaats in. Het kanaal is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke vaarroute voor de recreatievaart. Maar ook de Juffertoren, het Streekhistorisch museum, Museum Musica, Museumspoorlijn STAR, Snikke Diverdoatsie en de watertoren zijn belangrijke trekpleisters. Daarnaast is de ontwikkeling van nieuwe recreatiemogelijkheden zoals het miniatuur- en recreatiepark en het Hippisch park in volle gang.

Wonen in de gemeente kan op vele manieren; aan het kanaal, in één van de ruim opgezette woonwijken, in het centrum of met een landelijk uitzicht. De gemeente Stadskanaal kent een uitstekend ondernemersklimaat. Het is een bedrijvige gemeente, met ruim 250 bedrijven, die ondernemers de ruimte geeft. De bedrijventerreinen zijn volop in ontwikkeling.

www.stadskanaal.nl »

Deel deze pagina