Veendam

Veendam is een gemeente met veel openbaar groen. In de volksmond wordt Veendam daarom ook wel Parkstad van het Noorden genoemd. Veendam biedt de gemakken van een stad en de rust en ruimte van een dorp. Het is hier heerlijk wonen, werken en recreëren.

Wonen
Veendam is een woongemeente met de gemakken van een stad en de rust en ruimte van een dorp. Wonen in Veendam betekent wonen in groene, waterrijke en ruim opgezette wijken. Het heet in de volksmond niet voor niets Parkstad. De wijken zijn onderling goed bereikbaar en hebben elk hun eigen kenmerken en type woningen. De gemeente wil dat iedereen zich thuis voelt in Veendam. Daarom is er voor diverse doelgroepen een gevarieerd aanbod van huizen in verschillende prijsklassen en stijlen.

Inwoners van Veendam kunnen gebruik maken van diverse sportfaciliteiten. Veendam heeft verder goede zorgvoorzieningen. In Veendam staan twee scholen voor het voortgezet onderwijs (openbaar en christelijk). De stad Groningen is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en vanaf 2011 ook per trein.
Recreatie

Voor dagjestoeristen is Veendam zeer aantrekkelijk. In het centrum vindt u bijvoorbeeld het Veenkoloniaal Museum. Daarnaast heeft Veendam heeft één van de mooiste en beste golfbanen van het Noorden van Nederland. Het behoort wat betreft de moeilijkheidsgraad tot de top 10 in Nederland.

Ook is een ritje in de STAR-trein over de langste museumspoorlijn van 26 kilometer een hele leuke ervaring. De fiets kan ook mee op de trein, zodat u na de rit weer verder kunt fietsen in een omliggende plaats. Bent u van plan langer te verblijven in Veendam? Overnachten kan met de camper op de campercamping of met de caravan of tent op de camping in recreatiepark Borgerswold. Reserveren kan via de Borgerswoldhoeve. Of u kunt een kamer boeken in Hotel Parkzicht middenin het centrum van Veendam.

Meer informatie over de Parkstad is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor aan het Museumplein 5b in Veendam.
Voor meer informatie over toerisme, recreatie en evenementen: www.veenkolonien.groningen.nl »

Ondernemen
In verhouding met het eigen inwonertal van ruim 28.000 inwoners is het aantal arbeidsplaatsen van 14.000 aanzienlijk groot. Veendam wordt dan ook wel het economisch centrum van de regio genoemd. Er zijn een aantal bedrijven die zich hebben ontwikkeld tot internationale concerns, zoals bijvoorbeeld Groningen Railport, Nedmag, Kisuma, Paragon Products en Variass. Naast internationale concerns hebben ook een groot aantal MKB-bedrijven en zakelijke dienstverleners voor Veendam als vestigingsplaats gekozen.

Veendam kent een zeer bedrijvig platteland. Daarbij wordt de duurzame landbouw al jaren gestimuleerd. De bio-industrie is binnen dit kader niet uitgesloten. Uiteraard moet deze sector wel voldoen aan de criteria van diervriendelijke en milieuvriendelijke productie.

Voor de meest actuele informatie over de gemeente Veendam ga naar www.veendam.nl »

Deel deze pagina