Vlagtwedde

De gemeente Vlagtwedde is het verrassende Groningen. Deze meest zuidelijk gelegen gemeente in de provincie Groningen, biedt u ruimte om te leven, te recreëren en te werken. Vlagtwedde ligt in het schitterende Westerwoldse landschap, grenzend aan Drenthe en Duitsland.

In Vlagtwedde kunt u verrassend….
wonen in een van de mooiste gebieden van ons land. Een prachtig landelijk gebied, vol rust en ruimte met uitstekende huisvestingsmogelijkheden en ruimte voor kinderen om te spelen en op te groeien in de natuur. En niet te vergeten: uitstekende huisvestingsmogelijkheden voor een betaalbare prijs.

In Vlagtwedde kunt u ook verrassend…
recreëren en genieten van alle natuurschoon die het prachtige Westerwoldse landschap te bieden heeft. De mooi aangelegde fiets- en wandelpaden maken het gebied uiterst geschikt voor wandelaars en fietsers. Ook kent Vlagtwedde een rijke historie die u terugvoert naar de tijd van de Middeleeuwen. Met de auto, de fiets en te voet kunt u in de gemeente schitterende tochten maken door heidevelden, langs Saksische boerderijen of het mooie meanderlandschap langs de Ruiten Aa.

Bovendien zijn er in Vlagtwedde ook verrassend…
veel mogelijkheden om te werken. Voor ondernemingen wordt de gemeente Vlagtwedde steeds aantrekkelijker. U vindt er innovatieve industrie, maar ook moderne agrarische bedrijven en vele vormen van zakelijke dienstverlening. Het beleid van de gemeente is erop gericht een zo gunstig mogelijk ondernemersklimaat te scheppen, met ruim opgezette bedrijventerreinen, goede verbindingen, een aantrekkelijk woon- en leefklimaat en een klantvriendelijke dienstverlening.

Gemeente Vlagtwedde, de verrassende feiten….
De gemeente Vlagtwedde kent 4 kerndorpen: Bourtange, Sellingen, Vlagtwedde en Ter Apel. Verder telt de gemeente een 54-tal kleinere dorpen en gehuchten. In de gemeente wonen ruim 16.000 inwoners op een totale grondoppervlakte van ruim 17.000 hectare. Dat betekent meer dan een hectare grond per inwoner!

Meer weten? Kijk op www.vlagtwedde.nl »

Deel deze pagina