Campagneprijs AVEBE stabiel

vrijdag 14 maart 2014

Campagneprijs AVEBE stabiel

Gemiddelde uitbetalingsprijs bijna 70 euro

Veendam, 14 maart 2014 - AVEBE heeft de prijs voor de campagne van 2013/2014 vastgesteld op 58 euro. Dat is gelijk aan de campagneprijs van vorig jaar.

De campagneprijs is de prijs per ton zetmeelaardappelen geleverd in oktober met een zetmeelpercentage van 19% en is exclusief de zogenaamde prestatiecomponenten.

Gemiddeld werd er door AVEBE, inclusief prestatiecomponenten, bijna 70 euro per ton aardappelen betaald tijdens deze campagne. Dat is iets minder dan de gemiddelde uitbetalingsprijs over de campagne van voorgaand jaar, omdat het zetmeelpercentage van de geleverde aardappelen toen een half procent hoger lag.

In augustus sluit AVEBE het boekjaar af en in november wordt het coöperatief resultaat bekend gemaakt, uitgedrukt in de prestatieprijs. Indien van toepassing volgt dan nog een uitkering aan de telers uit het resultaat.

“Onze strategie met een focus op aardappelzetmeel en –eiwit is gericht op een duurzame verbetering van de prijs voor onze leden in de komende jaren. Door deze strategie kunnen we onze klanten beter bedienen en gaan de verkoopresultaten stapsgewijs omhoog. Het lagere volume was dit jaar voor ons een beperkende factor”, aldus Bert Jansen, CEO en voorzitter van het bestuur van Coöperatie AVEBE.

Deel deze pagina