Gebinteergebegint

woensdag 10 december 2014

Gebinteergebegint

In opdracht van Dorpsbelangen Midwolda en Oostwold en de gemeente Oldambt maakten beeldend kunstenaar Luc Leenknegt en architect Haiko Meijer (Onix) gezamenlijk een schetsontwerp voor de inrichting van het gebied bij de sluis op de grens van Midwolda en Oostwold. De opdracht was om een verblijfplaats te ontwerpen met de historische context als uitgangspunt. 

Het resultaat is ‘Gebinteergebegint’, een gedenkteken van oude gebinten, voor de verdwenen boerderijen van het Oldambt. Met daaromheen zitelementen gemaakt van de zwerfkeien die zijn opgegraven tijdens graafwerkzaamheden voor De Blauwe Passage.

Binnenkort worden de eerste stappen gezet richting het realiseren van het ontwerp.  En worden, onder begeleiding van Haiko Meijer en Luc Leenknegt, de zwerfkeien op de juiste plaats bij de sluis neergelegd.

 

Oproep:

Het gedenkteken wordt gemaakt van oude gebinten uit boerderijen of schuren die in het Oldambt staan of stonden. Wij zijn op zoek naar die gebinten!

Heeft u een tip? Of heeft u zelf gebinten die gebruikt mogen worden? Neem dan contact op met Benthe van Aalst, telnummer: 06-30661520 / benthevanaalst@yahoo.com.

 

Deel deze pagina