Jan Dales Groninger Held van de Smaak 2014

maandag 01 september 2014

Jan Dales uit Loppersum is dit jaar verkozen tot Groninger Held van de Smaak. Als winnaar mag hij de provincie Groningen vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing op 27 september.

Het thema van de Held van de Smaak verkiezing 2014 is Bonen en Peulvruchten, en Jan Dales is DE peulvruchtenexpert. Hij kan zo 50 soorten opnoemen. Jan doet al 20 jaar mee aan het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken als jurylid, voorzitter jury en nu als adviseur. Hij heeft jarenlang geadviseerd over het gebruik van bonen en peulvruchten in Nederland en in Duitsland.

links op de foto Jan Dales, Groninger Held van de Smaak 2014

foto:OudHollandscheGerechten.nl foto:OudHollandscheGerechten.nl

Jan staat voor het ambachtelijke gebruik van bonen en peulvruchten. Hij geeft uitleg over het gebruik daarvan, maar ook over het bewaren van de diverse producten. De vakjury heeft veel waardering voor zijn inspanningen en hoopt dat peulvruchten weer als streekproduct worden geteeld en afgezet in onze provincie.

De Held van de Smaak verkiezing is onderdeel van de Week van de Smaak die dit jaar wordt gehouden van 27 september tot en met 5 oktober.  www.weekvandesmaak.nl

Deel deze pagina